Modificările propuse de Alianţa pentru Integrare Europeană nu au fost pe placul fracţiunii comuniste care a refuzat să le voteze. “Categoric sunt împotriva schimbărilor. Ele nu sunt bazate nici pe logică, nici pe fapte, nu au argumente, ele conţin numai interese de grup şi interese personale care i-au unit pe ăştia toţi într-o alianţă”, este de părere deputatul comunist, Vladimir Voronin.
Vlad Filat, liderul PLDM, a explicat nemulţumirea comuniştilor în felul următor: “Aceste modificări vin în contradicţie cu interesele economice şi nu politice ale fostei guvernări”.
Cu toate acestea, Voronin a declarat cu fermitate că fosta conducere a predat totul fără datorii şi “suntem curaţi în faţa lor şi în faţa ţării. Noi şi cărţi le-am dat ca să nu se încurce”, a mai spus Voronin cu referire la broşura ce cuprinde raportul său de activitate în timpul celor două mandate de preşedinte al ţării, prezentată ieri în cadrul unei  conferinţe de presă.
Deputaţii AIE sunt însă de altă părere: “Guvernul Greceanîi lasă în urmă o moştenire grea - datorii de peste 3 mlrd lei şi un deficit bugetar de peste 5 mlrd lei”, a subliniat liberal-democratul Mihai Godea. Nemulţumiţi de această declaraţie, deputaţii comunişti, în semn de protest au început a bate cu palma în masă de se răsuna toată sala Palatului Republicii.
“Nu aveţi decât să vă roadeţi palmele bătând în masă. Cei care au ros timp de opt ani vieţile cetăţenilor, acum timp de patru ani vor roade mesele şi scaunele din Parlament. Odihniţi-vă stimaţi membri ai vechii guvernări”, le-a răspuns preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE