Liderul PSRM, Igor Dodon recunoaște că decizia Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova este una istorică. Totuși, precizează el, aceasta este și una geopolitică în contextul invaziei ruse în Ucraina.

Socialistul a declarat astăzi că decizia Consiliului European nu se datorează succeselor înregistrate de autoritățile de la Chișinău.

„Este o zi istorică pentru Republica Moldova, indiferent de aprecierile din stânga, din dreapta. Este o decizie geopolitică aprobată de către țările membre UE în contextul războiului din Ucraina. Se datorează nu atât succeselor înregistrate de Guvernul de la Chișinău, cât contextului geopolitic destul de dificil în care se află și Republica Moldova”, a spus Dodon.

Acesta a mai menționat că decizia din 14 decembrie permite autorităților să acceseze noi fonduri, însă nimic mai mult.Totodată, liderul socialiștilor le sugerează guvernanților să lase euforia și să se apuce de lucru.

„Lăsați euforia și apucați-vă de lucru”, a concluzionat Dodon

Consiliul European a decis pe 14 decembrie deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și R.Moldova. În aceeași ședință, Georgiei i-a fost oferit statutul de candidat. De asemenea, UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE