Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a fost desemnat oficial în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al R. Moldova, informează Politik.md.
Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, reprezentanții formațiunii au cerut obţinerea, avizului experţilor Comisiei de la Veneţia vizavi de hotărârea Curții Constituționale din 4 martie.
„Comitetul Executiv Politic al PSRM a constatat că este deja evident că majoritatea candidaţilor, care au vreo şansă de participare la alegeri, sunt cunoscuţi în linii generale. Unii dintre pretendenţi au trecut deja procedura de verificare a loialității și acceptare în cancelariile occidentale, care, în ultimii opt ani, au tot povestit societăţii moldoveneşti despre aşa-zisa „istorie de succes” a ţării noastre. Printre aceştia sunt, în primul rând, politicieni de dreapta, majoritatea dintre care nu-şi ascund viziunile unioniste”, se menționează în comunicat.
De asemenea, socialiștii susțin că majoritatea parlamentară ar „identifica un candidat-marionetă simpatic, cuminte, cu o eventuală experienţă de lucru peste hotare, comod, asemenea guvernatorului Băncii Naţionale, învestit de curând în funcţie, un candidat absolut controlabil şi lipsit de posibilitaea de a exprima propria opinie”.
În acest sens, PSRM vrea să lanseze chiar astăzi activităţile de pregătire pentru campania electorală, dar și să reia protestele în masă. PSRM continuă să insiste asupra organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE