Liderul socialiștilor, Igor Dodon, și cel al formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, au decis să-și unească forțele și vor organiza proteste în comun, anunță Politik.md. Această intenție a fost făcută publică astăzi, în cadrul unor conferințe de presă organizate de către cei doi lideri.
Potrivit lui Dodon, decizia a fost luată odată cu refuzul autorităților de a convoca o ședință extraordinară a Parlamentului pentru data de 22 septembrie, în contextul situației economice deplorabile din țară.
„În această situație, noi, Partidul Socialiștilor, vnenim cu un apel să ieșim masiv la proteste. Unica posibilitate de a elibera statul capturat sunt protestele. Pe 27 septembrie, la orele 14:00 organizăm o acțiune de protest împreună cu partidului lui Renato Usatîi”, a declarat Igor Dodon.
Același lucru l-a anunțat și Renato Usatîi, menționând că astfel se dorește provocarea alegerilor anticipate și venirea la putere a unei noi clase politice.
Una dintre revendicările celor din opoziție ține de demiterea președintelui Nicolae Timofti și modificarea Constituției, astfel ca președintele să fie ales de către populație. De asemenea, ei vor cere demisia actualului președinte, pentru a provoca mai repede aceste alegeri.
De asemenea, ei vor cere pedepsirea celor implicați în jaful din sistemul bancar, precum și demiterea șefilor de instituții, care trebuiau să supravegheze domeniul. Printre cei, cărora Usatîi și Dodon le cer demisia sunt: șefii de la Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție și directorul ANRE pentru că a permis majorarea tarifelor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE