Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu solicită Fondului Monetar Internațional realizarea unei expertize independente cu privire la activitatea Băncii Naționale în perioada când au avut loc tranzacțiile frauduloase în sectorul financiar-bancar din țara noastră.
Șeful Legislativului a anunțat despre intenția de a adresa un demers în acest sens FMI în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc pe data de 10 septembrie curent, cu privire la prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului.
„După cum știți, sectorul bancar din R. Moldova a fost lovit de tranzacții frauduloase pe scară largă, ceea ce a dus la insolvența a circa o treime din sectorul bancar. În timp ce noul Guvern este determinat să ia măsuri pentru a lichida cele trei bănci, în cadrul unui management de criză de supraveghere și reglementare, în opinia mea – este extrem de important să avem o expertiză independentă asupra acțiunilor de supraveghere a Băncii Naționale în timpul perioadei, când au avut loc fraudele”, se menționează în scrisoarea adresată de Andrian Candu.
În același timp, speakerul afirmă că așteaptă implicarea experților din cadrul Fondului Monetar Internațional, în contextul vizitei misiunii FMI pentru noi negocieri cu Guvernul de la Chișinău.   

Scrisoare Candu FMI by Cristina Vlah

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE