Primăria mun. Chișinău a decis ca în acest an Hramul orașului să fie marcat cu mai puțin fast și se va renunța la focurile de artificii, în contextul protestelor și nemulțumirii populației din țară, anunță Politik.md.
În același timp, autoritățile nu vor renunța la sărbătoare, care va fi marcată simbolic, printr-u concert simfonic, dar și prin expozițiile cu vânzare. Deocamdată urmează să fie stabilit unde se va desfășura concertul, odată ce Piața Marii Adunări Naționale este ocupată de orășelul corturilor și de protestatari.
Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a specificat că deși situația este complicată în societate, la manifestări nu se poate renunța, ba din contra, protestatarii din PMAN vor fi invitați la Hram. „Cei din corturi o să-i invităm și pe ei, ca să nu tânjească atât de mult. Dar problemă va fi cu concertul.
Nu stiu cum putem face mari jocuri, cu focuri de artificii - asta chiar nu văd cum, în contextul actual, dar o muzică simfonică cred că este binevenită. E clar că nu mai putem avea acea festivitate ca altădată, dar oamenii vor dori să se relaxeze puțin. În același timp vom ține cont și de realitățile existente, însă în rest – Preturile se pot pregăti. În mod normal noi avem prioritate, de Hram nimeni nu are voie să facă alte manifestări, pentru că e o zi națională”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.
În același timp, autoritățile susțin că organizatorii au depus cerere de organizare a protestelor până pe 30 septembrie, deși au anunțat mai târziu că vor prelungi durata acestora.
„Nu se pune problema să le cerem să-și strângă corturile. Au toată liberatea, dar aș vrea să le cerem să mai deshidă fermoarele, să vedem care e situația reală. Acum ori avem revoluție și rezolvăm prolema într-o zi, ori avem evoluție - așa ca în România - și ne dezvoltăm ca la carte”, a conchis primarul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE