Directorul Investprivatbank, Ivan Chirpalov, a fost arestat pentru o perioadă de 25 de zile, fiind suspectat de încălcarea regulilor de creditare. Instanţa de judecată a emis mandatul de arest luni, 22 iunie. Vitalie Zamă, avocatul lui Chirpalov a declarat că directorul băncii a fost reţinut de organele de forţă încă de vineri, 19 iunie.
La moment, Chirpalov se află în izolatorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC), a declarat Angela Stavinschi, purtător de cuvânt la Centrul Anticorupţie.
Alături de preşedintele băncii au mai fost arestaţi 2 angajaţi ai băncii, numele cărora nu a fost dat publicităţii de CCCEC.
Conform legislaţiei, pentru asemena încălcări, Ivan Chirpalov ar putea fi amendat cu 60 de mii de lei sau puşcărie de până la şapte ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de ocupa funcţii de conducere.
Amintim că sute de oameni au protestat vineri şi luni în faţa sediului central Investprivatbank, iar apoi s-au deplasat spre sediul Băncii Naţionale. Aceştia cer BNM şi Guvernului să le restituie banii pe care îi aveau depuşi la Investprivatbank, bancă careia i-a fost retrasă licenţa în cursul săptămânii trecute.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE