Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte patru elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Experții au ajuns la concluzia că nu există material exploziv pe obiectele supuse cercetării.

„Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul IGP, în cazul incidentului din apropierea orașului Briceni, riscurile de explozie au fost excluse. IGSU asigură suportul, pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS”, anunță MAI.

Luni, în jurul orei 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente dintr-o rachete. Rămășițele au fost descoperite într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

Poliția de frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița. Ministerul Afacerilor Interne monitorizează situația în continuare.

Pe 31 octombrie resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele și acoperișurile mai multor locuințe din Naslavcea au fost avariate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE