Un grup de deputați vin cu o propunere ca alegerile președintelui să se desfășoare în data de 30 octombrie, informează Politik.md. O hotărâre în acest sens a fost înaintată de către Comisia juridică, numiri și imunități.
Proiectul de Hotărâre urmează să intre în vigoare la data de 30 iulie și vine ca urmare a deciziei Curții Constituționale.
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că PSRM nu va vota niciun act prvind desfășurarea alegerilor prezidențiale, atât timp cât nu va exista vreo expertiză internațională. Tot împotriva acestui proiect s-au pronunțat și comuniștii, care au criticat faptul că s-a tărăgănat acest proces, dar mai ales că nu au avut loc audieri parlamentare după decizia Curții Constituționale.
Pentru susținerea acestui proiect s-au pronunțat deputații din fracțiunea PL, PD și foștii comuniști. „Este straniu că unii deja și-au anunțat candidatura, dar refuză să voteze pentru includerea în ordinea de zi a proiectului dat”, a declarat Mihai Ghimpu, cu referire la Igor Dodon.
Cu majoritatea de voturi proiectul, totuși, a fost inclus pe ordinea de zi. 
 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE