Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului la finalul sesiuniii de toamnă iarnă. Parlamentarii și-au argumentat decizia prin faptul că guvernarea PAS nu a admis pe ordinea de zi proiectele opoziției pe durata întregii sesiuni, cu excepția unui singur proiect.

În cadrul unui briefing de presă, președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Zinaida Greceanîi, a menționat că Moldova este condusă din exterior, iar opinia și experiența opoziției nu are valoare.

„Din păcate, toate inițiativele noastre nu au fost auzite de guvernanți. Din prezentările care au fost din partea miniștrilor și parlamentarilor PAS, îți faci impresia că noi locuim într-un colț de rai și că Moldova există după ultimele alegeri parlamentare, iar până atunci parcă nici n-ar fi existat ca stat și nimic nu s-ar fi făcut. Guvernarea PAS nu face nimic altceva decât să distrugă acest stat. Din păcate, țara noastră este condusă din exterior”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Ea a mai spus că pe parcursul anul 2022 fracțiunea BCS a înregistrat în Parlament 58 de proiecte de legi, hotărâri și moțiuni.

„Majoritatea din aceste proiecte sunt de ordin economic și social. În total, pe parcursul celei de a XI-a legislaturi, BCS a înregistrat 97 de inițiative, dintre acestea 64 sunt actuale în examinare în legislatura Parlamentului. Majoritatea proiectelor opoziției primesc aviz negativ din partea Guvernului și am impresia că nici nu se examinează. Tot ce vine din partea opoziției este respins. Guvernarea nu a dodorit să organizeze nici ziua opoziției în Parlament”, a menționat Greceanîi.

Deputatul BCS a mai spus că opoziția a prezentat mai multe amendamente la proiectul politicii fiscale și proiectele de bugete, dar nici unul nu a fost acceptat. Totodată, opoziția a solicitat 37 de audieri a conducătorilor instituțiiilor de stat, doar una a fost acceptată, cea a guvernatorului BNM.

Deputații revin din vacanță în februarie 2023.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE