Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian a comentat în cadrul emisiunii POLITIK LIVE informația privind demisia directorului ANRE, despre care s-a aflat astăzi.

”Domnul Calmîc este un exponent al fostei guvernări,  el trebuia să facă acest pas mai înainte. Din cei patru directori ANRE el este cel care era mai mult afiliat cu fosta Guvernare. Eu cred că această cerere de demisie trebuia să vină mai demult”, a declarat Radu Marian

Jurnalistul Eduard Maciac a încercat să afle dacă afilierea cu fosta guvernare îl face pe Octavian Calmîc nepotrivit pentru această funcție sau ar trebui să se țină cont și de faptul că are experiență și este un bun specialist.

Deputatul Radu Marian a insistat că ”e o chestiune de imagine a ANRE. E clar pentru foarte multă lume că numirile făcute anterior, de fosta guvernare,  au fost făcute în mare parte pe criterii politice”.

Amintim că, Octavian Calmîc și-a depus demisia din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Informația a fost confirmată de deputatul PAS, președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, dar și de purtătoarea de cuvânt de la ANRE, Galina Sănduța.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE