Vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin şi şeful Întreprinderii Municipale pentru Servicii Locative a sectorului Centru, Valeriu Tudose, vor fi demişi din funcţie, pentru depăşirea atribuţiilor şi neglijenţă în serviciu.
Potrivit primarului, vicepretorul Petru Budurin a evacuat deşeurile din faţa imobilului ce-i aparţine cu mijloacele de transport ale Primăriei.
În acelaşi timp, şeful Î.M. pentru Servicii Locative Centru, Valeriu Tudose, a admis ca din contul întreprinderii să fie procurate anvelope pentru maşinile personale ale unor angajaţi. Funcţionarul, de asemenea, n-a asigurat controlul şi transparenţa în procesul alimentării cu combustibil a unităţilor de transport ale întreprinderii, a admis cheltuieli nejustificate în privinţa întreţinerii tehnice a mijloacelor de transport, etc. Aceste încălcări au fost constatate de către o Comisie de lucru a Primăriei Chişinău, care a efectuat un control intern în cadrul Î.M. pentru Servicii Locative Centru.
În context, primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că aceşti funcţionari vor fi demişi din funcţie pentru încălcarea atribuţiilor de serviciu, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Edilul capitalei a solicitat conducătorilor subdiviziunilor municipale responsabilitate maximă în administrarea bunurilor publice, precizând că aceştia trebuie să constate şi să reclame toate încălcările.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE