Reporterii publicaţiei “Ziarul de Gardă” (ZdG) sunt intimidaţi cu ameninţări după publicarea unui şir de investigaţii jurnalistice legate de corupţia la Gara de Trenuri din Chişinău.
După ce în ultimele numere ale ZdG au fost publicate 3 părţi ale articolului întitulat “Trenul corupţiei în Gara Chişinău”, în adresa reporterilor, a redacţiei, a membrilor familiilor echipei de investigaţie, dar şi a surselor care au oferit informaţii, au fost lansate un şir de ameninţări telefonice, electronice şi directe.
Solicitată de Politik, Alina Radu, directorul publicaţiei, a precizat că echipa ziarului este sunată de persoane necunoscute, care refuză să-şi dezvăluie identitatea.
Ameninţările, au în fond următorul conţinut: ”voi nu înţelegeţi gravitatea problemei şi ce oameni sunt implicaţi în această treabă”, “e periculos din câte ştiu eu dar credeţi-mă, ştiu foarte multe”, “şi nu o răfuială, că acum nu este anul 90’, dar sunt metode mai eficiente”, “mie mi-ar fi frică...fără pistol”, “pe un scaun elecrtocutat sau ceva de genul ăsta”.
Alina Radu, consideră că aceste ameninţări pun în pericol siguranţa reporterilor ZdG care, în pofida tuturor dificultăţilor, vor continua să elucideze starea de lucruri din această instituţie.
Redacţia ziarului solicită Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, SIS, să asigure securitatea reporterilor dar şi o anchetare mai rapidă a cazului de la Gara de Trenuri, în vederea stopării schemei coruptive şi a valului de intimidări.
Totodată, solicită colegilor din presă să se alăture acestei campanii de elucidare a schemelor de corupţie din cadrul Căilor Ferate ale Moldovei, prin preluarea articolelor publicate în ZdG sau prin alăturarea la colegii noştri care îndeplinesc această muncă.
Textele menţionate pot fi văzute în numerele 44,45,46 din 26 noiembrie, 3 decembrie şi 10 decembrie, sau pe pagina web www.zdg.md, sub titlul “Trenul coruţiei în Gara Chişinău”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE