Vasile Tarlev nu este preşedintele Uniunii Centriste (UCM) şi nu mă deranjează ce a spus el alaltăieri despre mine, a declarat Mihai Petrache, ex-preşedintele UCM, miercuri, 12 august, în cadrul unei conferinţe de presă.
Petrache a făcut aluzie la afirmaţiile lui Vasile Tarlev care a declarat luni, 10 august că “Petrache nu reprezintă nimic pentru partid”.
Ca replică, Petrache susţine că “declaraţiile lui Tarlev sunt ilegale şi nu au nimic în comun cu UCM”. Petrache a declarat presei că îl va acţiona în judecată pe Tarlev şi va cere în instanţă despăgubiri morale în sumă de 10 milioane de lei. “Câte un milion pentru fiecare lună petrecută la UCM în care a denigrat formaţiunea”, şi-a argumentat Petrache decizia.
“Tarlev este un aventurier, un turist politic şi un escroc politic. Tarlev întâmplător a ajuns la guvernare şi întâmplător a intrat în politică”, a mai spus Petrache.
Gheorghe Amihalachioaie, membru UCM a declarat că regretă infiltrarea lui Tarlev în partid şi a adăugat că “Tarlev, deşi nu mai era premier, când a ajuns la UCM, continua să se creadă prim-ministru, iar la şedinţe toţi trebuiau să se ridice în picioare când acesta intra în sală”.
Amihalachioaie a mai precizat că Ministerul Justiţiei nu a înregistrat alegerea lui Tarlev la funcţia de preşedinte a UCM. “Prin urmare, acesta nu poate pretinde nici la statutul de membru al UCM şi nici la funcţia de lider al UCM”, a mai spus Petrache.
Vasile Tarlev nu a fost de găsit pentru a comenta declaraţiile făcute de Mihai Petrache.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE