De luni, 16 noiembrie, elevii şi studenţii vor reveni la ore. Excepţie fac doar trei instituţii de învăţământ din capitală în care a fost înregistrat focar de gripă pandemică. Este vorba de Universitatea Tehnică din Moldova (12 cazuri confirmate), Colegiul de Informatică (17 cazuri) şi liceul “Mihai Eminescu” din capitală (17 cazuri). Decizia a fost luată în seara de vineri, 13 noiembrie de către Comisia Antiepidemică Republicană.
Totodată, potrivit ministrului educaţiei, Leonid Bujor, mâine va fi luată o decizie în privinţa şcolii profesionale din Rezina, unde au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu gripă pandemică.
Ministrul sănătăţii, Vladimir Hotineanu, a precizat că în cazul în care vor fi înregistrate mai mult de cinci confirmări într-o instituţie de învăţământ, aceasta îşi va sista procesul educaţional.
Totodată, va fi continuată Campania de informare cu privire la profilaxia în cazul gripei pandemice, iar prima oră de săptămâna viitoare va fi ţinută pe această temă.
În prezent sunt confirmate 638 de cazuri de gripă de tip nou şi 6 decese. Cel de-al şaselea caz a fost confirmat în această dimineaţă. Este vorba despre o persoană din Chişinău, cu grad sporit de obezitate care, potrivit medicilor s-a adresat prea târziu după îngrijiri medicale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE