Mi s-a făcut jale de o persoană care se regăsește, poate, într-o situație dramatică. Este în fața unei probleme, decizii, unde trebuie să fie puse accente pe interese mai largi, naționale, mai înguste, de partid, sau personale, acesta este sentimentul general care l-am avut după ce am urmărit conferința de presă de ieri a liderului PCRM Vladimir Voronin.
Declarația a fost făcută de către președintele PD, Marian Lupu, vineri, 13 noiembrie, ca o reacție a învinuirilor aduse la adresa acestuia de către Voronin.
”Îl cunosc bine pe Voronin ca pe o fire foarte puternică, dar deosebit de contradictorie și acum conferința de presă tot îmi pare a fi contradictorie, pentru că în partea de introducere a fost un conținut, la întrebări-răspunsuri, diametral opus, este greu să fac o concluzie și mă gândesc ce o fi însemnând această conferință”, a spus Lupu.
Recent, V. Voronin a menționat că ar putea vota președintele țării, dacă PD ar accepta să facă o coaliție de centru stânga cu PCRM. Drept răspuns președintele PD a spus: ”Propunerea lui Voronin de a forma o coaliție de centru stânga înseamnă dispariția AIE, adică un președinte de țară fără nici o pârghie de a influența politica internă sau cea externă a R. Moldova. Mai mult ca atât un asemenea format ar duce la ceea ce liderul PCRM și-o dorește și este unicul scop: continuarea situației în care o persoană dorește să concentreze deplina putere în stat în mîinile sale”.
Referitor la faptul că Voronin a spus că PD este finanțat din exterior și li se dictează cum să procedeze, Lupu a răspuns că nu este adevărat ”PD nu are categoric nici un fel de angajamente nici financiare, nici ideologice din partea altcuiva”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE