kankan.mdÎn după amiaza zilei de astăzi Curtea de Apel va examina dosarul actorului Sergiu Voloc, condamnat anterior la patru ani de închisoare cu suspendare. Despre aceasta anunță apărătoarea legală a actorului, avocata Violeta Gașițoi, informează Politik.md.
Cazul se referă la un conflict anterior, la sediul Curții Supreme de Justiție, când actorul a lovit de mai multe ori cu pumnul în câteva uși din incinta instituției, după ce i-ar fi surprins pe magistrați în timp ce sărbătoreau, chiar dacă era plină zi de muncă. Pe de altă parte, judecătorii susțin că actorul ar fi pătruns în incinta Curții Supreme de Justiție prin înșelăciune, unde ar fi înjurat angajații, fiind nemulțumit de o decizie CSJ prin care a fost condamnat.
Condamnarea actorului de către Judecătoria sectorului Râșcani a fost dezaprobată de societatea civilă, care a organizat o serie de proteste. În context, fostul judecător moldovean la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, Stanislav Pavlovschi, a calificat decizia drept una rușinoasă pentru justiția republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE