Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a venit cu mesaje de avertisment pentru subalternii săi din cadrul primăriei. Chirtoacă a spus că lupta cu fenomenul corupției în primărie va fi unul dur și că fiecare va trebui să-și revizuiască activitatea, în special în ceea ce ține de achizițiile publice.
„O presiune au făcut-o partenerii externi, apoi și presa a început a face investigații și ulterior vor cădea capete. Așa a fost în România, dar procesul se va întâmpla și la noi. Eu cred că toți cei prezenți în această sală, fiecare are mai mult decât tot ce-i trebuie. Și nu numai cei prezenți aici, poate și unii angajați de rând. Dacă nu azi – mâine, dacă nu mâine – atunci poimâine, dar ulciorul nu merge de multe ori la apă.
Fiți atenți la achizițiile publice, dar probele rămân și capete or să cadă. Cei care știu că au probleme la captolul dat - cât e lucru cu cinste, fiecare să revizuiască ce a făcut fiindcă rămân probe și atunci fiecare va răspunde în fața presei. Nu eu voi răspunde pentru alții. O să vedeți că nu se va rămâne doar la nivel de discuții, acum toți caută probe - așa că aveți grijă”, i-a atenționat Chirtoacă.
Anterior despre diverse acțiuni ilegale întreprinse de unii angajați din cadrul Primăriei Chișinău au scris jurnaliștii de investigație. În baza materialelor publicate de jurnaliștii Rise, Comisia Națională de Integritate a dispus un control suplimentar a averii și declarației privind conflictul de interese în privința unui șir de funcționari din cadrul primăriei Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE