Curtea Constituțională a încheiat dezbaterile în cazul sesizării Guvernului privind constituționalitatea Partidului ”Șor”, care durează mai bine de o lună. Înalta Curte va organiza și mâine o ședință unde vor fie ascultate pledoariile finale ale părților, după care magistrații ar putea anunța verdictul.

În cadrul ședinței de azi, judecătorii Curții Constituționale și părțile implicate au vizionat și au ascultat cu ușile închise înregistrările audio și video prezentate de Guvern, care ar proba finanțarea ilegală a Partidului „Șor” și a acțiunilor menite să destabilizeze situația din R. Moldova, notează Ziarul Național.

Amintim, Înalta Curte examinează încă din 10 mai sesizarea Guvernului care a cerut declararea Partidului ”Șor”, condus de condamnatul fugar Ilan Șor, drept neconstituțional. Cererea executivului a fost depusă toamna trecută, când autoritățile centrale au cerut ca formațiunea să fie declarată în afara legii, pe motiv că prezintă pericol pentru independența și suveranitatea țării și că există probe concludente privind finanțarea ilegală a formațiunii.

În toate declarațiile publice, reprezentanții Partidului ”Șor” au negat orice acuzație și au menționat că deciziile guvernului reprezintă „atentat la pluralismul de opinie”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE