Brazilia
Petrecerea de trecere dintre ani este una dintre cele mai exuberante în Brazilia. În cele mai multe orașe braziliene Revelionul este un spectacol de artificii după miezul nopții și spectacole speciale de muzică. Cea mai cunoscută celebrare este pe plaja Copacabana în Rio de Jaineiro.
Canada
În Canada familiile se adună de obicei și celebrează Revelionul împreună. Petrecerile, de obicei, implică șemineuri și spectacol de lumini. Mulți canadieni văd Revelionul ca pe un moment în care familia se reunește și are un festin pe cinste. Obiceiul diferă de la o zona la alta. În Quebec, de exemplu, sărbătoarea este celebrată deopotrivă cu familia și prietenii și se oferă cadouri. În mediul rural, oamenii își iau snowmobilurile și se urcă pe dealurile înalte unde fac grătare.
Danemarca
Danezii celebrează Revelionul cu familiile sau mult mai comun în zilele noastre, cu prietenii apropiați, cu artificii și șampanie. Meniul de revelion este alcătuit, de obicei, din trei feluri. Danezii ascultă, în mod normal și discursul pe care Regina îl ține la televizor. Apogeul îl reprezintă momentul în care ceasul de pe Primăria Copenhagai arată ora 24:00 și mii de oameni sunt adunați în piața orașului pentru a se distra și pentru a urmări artificiile.
Ecuador
Oamenii din Ecuador sărbătoresc Revelionul într-un mod unic. Efigii, păpuși, numite Anos Viejos (ani vechi) sunt create pentru a reprezenta oameni și evenimente din anul anterior. Cel mai adesea acestea includ caractere politice sau lideri cu care creatorul efigiei nu a fost de acord. Păpușile sunt făcute din bețe de băut, ziare, etc. În general sunt umplute cu artificii, iar la miezul nopții sunt aprinse pentru a simboliza arderea trecutului inconvenient și pentru a ura bun venit anului nou. Originea aceste tradiții este necunoscută.
India
Cele mai multe sărbători au loc în orașele mari cum sunt Delhi, Chennai, Hyderabad și Mumbai. Evenimentul este însoțit de artificii și spectacole susținute de personaje de la Hollywood.
Japonia

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE