Înalta Curte Anticorupție din Ucraina l-a găsit vinovat de luare de mită pe fostul magistrat al Judecătoriei Dnipro din Kiev, Mikola Ceauș și l-a condamnat la 10 ani de închisoare  cu confiscarea bunurilor, notează Ukrainska Pravda. Acesta a fost reținut imediat, în sala de judecată.

Mykola Ceauș, a fost condamnat pentru extorcare și primirea unui beneficiu ilegal de 150 de mii de dolari SUA în urmă cu 7 ani (mai mult de 3,7 milioane UAH la cursul BNU din acel moment) .

 În 2016, angajații Biroului Național Anticorupție din Ucraina l-au prins pe Mikola Ceauș în flagrant când lua mită. Cu toate acestea, judecătorul a părăsit în scurt timp Ucraina, în contextul în care deputații ucraineni au ezitat să voteze ridicarea imunității acestuia.

În 2017, Mikola Ceauș, acuzat de luare de mită în valoare de 150 de mii de dolari, a fost găsit în Republica Moldova, unde aștepta de multă vreme o decizie privind acordarea azilului politic. În primăvara anului 2021, el ar fi fost răpit de persoane necunoscute, la Chișinău, fapt despre care acesta a scris pe rețelele sociale. În luna iulie, fostul judecător a fost reținut într-o localitate din regiunea ucraineană Vinița.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE