Circa 125 mii de pachete de ţigări fără mărci de acciz, în valoare de circa 800 mii de lei, cuplate câte zece au fost pregătite pentru a fi ascunse în autocisternă pentru transportare. Adică 270 cutii a câte 500 pachete de ţigări au fost descoperite de către poliție. Potrivit cercetărilor marfa a fost introdusă fraudulos în ţară din Transnistria.
Oamenii legii au descoperit două cazuri de introducere ilegală în ţară a ţigărilor din regiunea transnistreană. În ambele delicte marfa era predestinată vânzării în Uniunea Europeană.
După un şir de acţiuni operative, polițiștii au reușit să identifice 2 suspecţi: organizatorul şi un transportator. Aceştia au fost surprinşi de poliţie în momentul, în care încărcau marfa de contrabandă într-un autocamion cu cisternă de transportare a produselor petroliere de model „Mercedes Actros 18”, cu ajutorul căruia ţigările erau ilicit transportate în UE.
Autocamionul, care a fost supus unor intervenţii tehnice, era bine dotat cu ascunzişuri special amenajate, în care erau tăinuite produsele de tutungerie.
Un alt caz de acest gen a fost descoperit de ofiţerii Secţiei prevenire şi combatere a delictelor cibernetice, informatice şi transnaţionale Centru la Cahul. Între punctul vamal Cahul şi punctul vamal Oancea, poliţia a stopat pentru verificare un automobil de model „Hyndai Santa FE”.
Oamenii legii au depistat şi ridicat din locuri bine tăinuite a automobilului circa 4200 de pachete de ţigări în asortiment, în valoare de circa 30.000 de lei. Conform informaţiei prealabile, suspectul a traversat frontiera de stat şi a transportat pe parcursul anului 2009 pe la punctele vamale Giurgiuleşti, Cahul şi Leuşeni marfă de contrabandă de aproximativ 65 de ori, obţinând un venit necontrolat de circa 3.000 euro de la fiecare transportare.
În prezent, ambele cazuri sunt cercetate de ofiţerii de poliţie în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor şi atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE