Cel de-al şaselea contingent al Armatei Naţionale, format din 20 militari (16 genişti şi 4 ofiţeri de stat major), antrenat în misiunea post-conflict de restabilire a Irakului, a revenit în ţară miercuri, 24 decembrie.

La aeroportul Chişinău militarii au fost întâmpinaţi de conducerea AN, rude şi camarazii de arme.

Potrivit locotenent-colonelului Vitalie Stoian, comandantul contingentului, pe parcursul celor patru luni grupul format din 16 genişti a lichidat 7 314 obiecte explozive şi au cercetat 168 de ha de teren.

„Starea moral-psihologică a efectivului pe parcursul misiunii a fost satisfăcătoare, toţi militarii îndeplinindu-şi obligaţiunile funcţionale conform destinaţiei”, a precizat el.

În opinia generalului de divizie Ion Coropcean, şeful Marelui Stat Major, Comandantul AN, în timpul misiunii militarii celui de-al şaselea contingent, au demonstrat un înalt nivel de pregătire profesională, fiind apreciat nu numai de comandamentul coaliţiei, dar şi de autorităţile publice locale a zonei unde au activat militarii moldoveni.

Potrivit generalului de divizie Coropcean, la moment în AN îşi satisfac serviciul militar peste 100 de militari, care au o experienţă de participare în misiuni internaţionale de menţinere a păcii sau umanitare în diferite teatre de operaţii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE