În acest an contestaţiile depuse de absolvenţii liceelor a atins o cifră record. Ministerul Educaţiei a anunţat luni, 6 iulie, că în acest au fost depuse circa 22 de mii de contestaţii dintr-un total de 30 mii de absolvenţi.
Toate lucrările contestate vor fi verificate din nou, astfel încât rezultatele finale vor fi anunţate cel devreme la sfârşitul săptămânii curente.
Potrivit Ministrului Educaţiei, Larisa Şavga, unii liceeni au depus contestaţii la toate examenele de BAC.
Şi în capitală, în acest an, a fost depus un număr record de contestaţii. Cifra exactă a acestora însă, nu este cunoscută deocamdată. Nu se ştie nici câţi elevi au picat vreun examen.
Tot ieri, şefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport (DGETS), Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a precizat în cadrul şedinţei operative de la Primărie că „deşi în timpul anului şcolar elevii au avut note mai mici, acum îşi doresc mai mult şi contestă chiar şi note de 8 sau 9”.
„Totodată, sunt contestate şi notele negative. De aceea, nu avem numărul exact al celor care au picat examenul de bacalaureat”, a mai spus şefa DGETS, precizând că date exacte despre numărul contestaţiilor vor fi făcute publice mai târziu.
Elevii care au picat examenele de bacalaureat vor putea susţine examenele încă o dată, la anul viitor. Cei care însă nu s-au prezentat la BAC din motive întemeiate vor susţine probele în cadrul unei sesiuni suplimentare, până pe 10 iulie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE