Consiliul Concurenței reintră în normalitate organizațională. După un gol în conducerea plenului instituției, Parlamentul a confirmat noi membri. Legislativul i-a desemnat pe Roman Pușca în calitate de vicepreședinte al Plenului Consiliului Concurenței, iar pe Cornelia Gorincioi și Diana Lapteacru le-a numit în funcția de membru al Plenului Consiliului Concurenței, pe un mandat de cinci ani. Potrivit procedurii, aceștia au depus jurământul în plenul Parlamentului.

Roman Pușca este licențiat în drept și are o diplomă de master în același domeniu. Din anul 2020, Roman Pușca a activat în cadrul Secretariatului Parlamentului, în funcția de asistent și de consilier pe domeniul juridic. Anterior, el a activat în calitate de jurist la Întreprinderea Municipală „Exdrupo”.

Cornelia Gorincioi este lector universitar la Academia de Studii Economice din Moldova. Este doctor în drept. A activat anterior în calitate de juristă atât în instituțiile publice, cât și private.

Diana Lapteacru este angajata Consiliului Concurenței din 2007, fiind, în prezent, șefă de direcție la respectiva instituție. Este licențiată în drept.

Activitatea CC a fost criticată de politicieni, în ultimii ani, pentru inacțiuni în domeniul de reglementare, iar instituția aflată sub control parlamentar așa și nu reușit să se impune în aplicarea politicilor

Plenul Consiliului Concurenței este un organ colegial, compus din cinci membri. Potrivit legislației, membrii sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea șefului legislativului, cu avizul comisiei de profil.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE