În jur de 300 de persoane în civil au blocat intrarea în liceul "Mihai Eminescu" din s. Corjova, satul de baştină al preşedintelui comunist Vladimir Voronin, care se află jumătate sub jurisdicţie moldovenească, jumătate sub aşa-zisa jurisdicţie transnistreană, unde era amplasată urna de vot din localitate şi au confiscat buletinele de vot. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, (CEC) la orele 5 dimineaţă în comuna Corjova a fost deconectată energia electrică, inclusiv aprovizionarea cu gaze naturale şi apă potabilă.

Ca urmare, CEC-ul s-a întrunit într-o şedinţă unde a anunţat că cei 1350 alegători de la Corjova vor merge să voteze în localităţile din apropiere - Cocieri şi Ustea.

“La intrarea în Varniţa, cetăţenii din Bender sunt supuşi unui control riguros, iar Tiraspolul a interzis ca urna de vot mobilă să meargă la penitenciarele din Bender", a anunţat Ion Manole, observator, care se află acum la Varniţa. Amintim că în Varniţa au fost deschise două secţii de votare, una pentru locuitorii din satul propriu-zis, iar alta pentru cei din Bender.

Astfel, până în acest moment nici un cetăţean nu a putut să îşi exercite dreptul de vot.

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte "Coaliţia 2009" au anunţat că drumurile de legătură de la Dubăsari spre Corjova, Molovata Nouă şi Cocieri sunt inaccesibile autoturismelor sub pretextul lucrărilor de reparaţie la acestea "deşi cu o zi înaninte erau funcţionabile", menţionează "Coaliţia 2009".

Amintim că astfel de probleme au mai avut loc şi în cadrul alegerilor locale generale din iunie 2007, când a fost blocată secţia de votare, au fost confiscate urnele de vot şi a fost întrerupt curentul electric.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE