A condus un tanc şi a gustat terci ostăşesc alături de cei circa 200 de recruţi, care vor fi încorporaţi în Brigada „Ştefan cel Mare”. Este vorba de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, care a participat astăzi, 15 aprilie, la ziua uşilor deschise, organizată în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău.
 
„Îi îndemn pe tinerii care vor fi încorporaţi în Armata Naţională să respecte disciplina, să facă faţă cerinţelor serviciului militar timp de un an de zile şi să fie uniţi ca fraţii”, a afirmat Dorin Chirtoacă.
 
La eveniment au participat şi părinţi, elevi şi studenţi din municipiul Chişinău. Oaspeţii au fost familiarizaţi cu fondul de trai şi locativ al militarilor în termen, cantina ostăşească, muzeul brigăzii, biserica „Sfîntul Victor”, baza de instrucţie şi parcul de tehnică militară.
 
Totodată, în cadrul evenimentului, vizitatorii au avut posibilitatea să asiste la un program care a inclus între altele exerciţii de luptă corp la corp, un program de mînuire a armamentului prezentat de soldaţii gărzii de onoare, piese muzicale interpretate de orchestra Brigăzii ”Ştefan cel Mare” şi alte activităţi specifice evenimentului desfăşurat.
 
„Armata Naţională este la ora actuală şcoala în care se deprinde bărbăţia, curajul şi puterea de a învinge greutăţile. Urez recruţilor din municipiul Chişinău multă voinţă, încredere şi rezistenţă în perioada îndeplinirii serviciului militar”, a subliniat generalul Dominic. 
 
De menţionat că în această primăvară în Forţele Armate vor fi încorporaţi circa 2000 de tineri, dintre care aproximativ 200 originari din municipiul Chişinău.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE