Proiectul, în valoare de 1,6 mln euro, se adresează Ministerului Economiei şi Comerţului şi Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare din RM şi are drept scop creşterea numărului companiilor exportatoare din Republica Moldova pe pieţele străine, consolidarea agenţiilor de suport, precum Organizaţia de Promovare a Exporturilor din Moldova (OPEM), prin crearea parteneriatelor, furnizarea serviciilor, şi stimularea investiţiilor străine în Moldova.

„În cadrul componentei nr. 2 a proiectului se prevede instruirea personalului laboratoarelor subordonate Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare pentru a pregăti manuale de calitate în scopul acreditării ulterioare a acestor laboratoare de organismele internaţionale conform ISO 17025. Aceste laboratoare, de asemenea, beneficiază de echipament în valoare de 2 milioane euro în cadrul unui alt proiect finanţat de UE pentru achiziţionarea utilajului", a declarat în cadrul conferinţei de lansare Speranţa Olaru, coordonatorul de proiecte din cadrul Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova.

Proiectul va dura 2 ani, fiind implementat de către GFA Consulting Group (Germania) în consorţiu cu compania IDI (Irlanda). Acesta va conlucra strâns cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exporturilor din Moldova, partenerii locali şi cu Delegaţia Comisiei Europene în Moldova pentru a atinge la maxim sarcinile asumate.

Proiectul va fi supravegheat de un comitet special, format din reprezentanţi ai ministerelor beneficiare şi a Delegaţiei Comisiei Europene în Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE