30 de tone de carne au fost aduse fraudulos din Transnistria. Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a stabilit peste 100 de nereguli în actele de provenienţă şi facturile fiscale la 13 agenţi economici, amendaţi cu 26 mii de lei.
Zilele curente, ofiţerii Centrului au fost efectuat un control inopinat la secţia de producere a SRL „Vaslan Grup” din Tînţăreni, Anenii Noi. Ca rezultat, au fost găsite în jur de 4 tone de carne de bovină, porc şi producţie finită în asortiment fără documente de provenienţă. Marfa era introdusă fraudulos din stînga Nistrului, după care din ea se produceau mezeluri şi alte produse din carne, expuse ulterior în reţelele de comerţ din Moldova.
Centrul a mai constatat că agentul economic nu reflecta în facturile fiscale datele complete privind cantitatea şi preţul real al mărfii, iar în multiple cazuri exemplarul nr. 1 al facturii fiscale nu corespundea cu al doilea.
În acest caz, dar şi în celelalte stabilite la 13 agenţi economici, au fost aplicate amenzi în mărime de 2000 lei pentru fiecare antreprenor, urmînd ca produsele să fie supuse confiscării.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE