Potrivit calculelor SA “Termocom”, noul tarif pentru agentul termic aproape că s-a dublat, ridicându-se la suma de 898 lei pentru o gicacalorie.
Directorul comercial al SA “Termocom”, Mihai Arusoi, a declarat luni, 28 septembrie, după şedinţa operativă din cadrul Primăriei că s-a ajuns la acest tarif “reieşind din minimul necesar al întreprinderii”, care deja are datorii de 10 mln lei faţă de MoldovaGaz. Arusoi a subliniat că noul tarif este unul fără profit şi că “din acesta, 70% constituie cheltuielile pentru resursele energetice, restul fiind destinate întreţinerii reţelelor”.
Noul tarif urmează să fie prezentat Consiliului Municipal în această săptămână. În cazul în care CMC nu va adopta tariful de 898 lei, locuitorii municipiului “riscă să fie deconectaţi de la agentul termic”, a spus Arusoi. Şi asta pentru că “tariful de 540 lei pentru o gigacalorie, adoptat în 2007, este unul insuficient pentru acoperirea cheltuielilor reale ale furnizorului de căldură”.
Dacă CMC va decide ca noul tarif pentru agentul termic să fie tot de 540 lei, tarif aprobat încă în 2007, “SA „Termocom” riscă să ajungă în situaţia în care se află în prezent SA „Apă-Canal”, care în fiecare lună este avertizată că va fi deconectată de la furnizorul de energie electrică, din cauza datoriilor curente” a mai spus Arusoi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE