Deputaţii comunişti au adus critici dure la adresa primarului general Dorin Chirtoacă, în şedinţa plenară de marţi, 20 octombrie. Comuniştii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Dorin Chirtoacă continuă să participe la şedinţele Parlamentului în calitate de deputat, chiar dacă acesta a anunţat public renunţarea la mandatul de deputat.
Deputatul comunist Anatolii Zagarodnîi a declarat de la tribună că participarea lui Chirtoacă la şedinţele plenare este ilegală şi l-a acuzat de uzurparea puterii de stat. Totodată, deputatul a propus declararea vacantă a funcţiei de primar.  
La rândul său, Dorin Chirtoacă a precizat că la 11 septembrie a depus o declaraţie prin care şi-a anunţat intenţia de renunţare a mandatului în Parlament, iar legislativul urmează să ia act de aceasta. “În momentul în care Parlamentul va lua act de acest lucru eu nu voi mai participa la şedinţele plenare”, a precizat Chirtoacă.
Totodată, primarul a menţionat că nu a ridicat şi nu va ridica nici un salariu de deputat.
Întrebat când Parlamentul va lua act de declaraţia lui Dorin Chirtoacă, preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu a evitat să ofere un răspuns concret, precizând doar: “când trebuie atunci o să fie”.
Amintim că Dorin Chirtoacă a participat la alegerile parlamentare pe lista Partidului Liberal, dar a refuzat manadatul de deputat în favoarea celui de primar al municipiului Chişinău, care expiră în 2011.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE