Primarul General de Chișinău, Dorin Chirtoacă a declarat astăzi, 10 decembrie, în urma ședinței serviciilor Primăriei, că îi pare rău de faptul că au fost deschise prea puține secții de votare la Chișinău, anunță Politik.md.

Edilul și-a exprimat speranța că pe viitor acestea vor fi mai multe, ținând cont de faptul că la unele secții oamenii au stat în rând câte 4-5 ore pentru a-și exercita dreptul la vot.
„În acest sens am cerut funcționarilor să se implice, pe viitor, în vederea deschiderii mai multor secții de votare, cel puțin în oferirea posibilității să deschidă mai multe secții pe teritoriul municipiului, în așa fel încât să se evite aglomerația. De altfel, semnalul pe care l-am văzut ieri din partea locuitorilor Chișinăului și a întregii republici este unul foarte bun. E acela că se așteaptă schimbări spre bine, din partea României. Asta înseamnă încredere, de fapt, în procesul de integrare europeană a R Moldova și cei care au mers la vot sunt oamenii datorită cărora avem o orientare europeană a R Moldova, iar cetățenia română este unul din instrumentele, dacă doriți, de apropiere de UE până la urmă”, a declarat Dorin Chirtoacă.
Primarul a mai spus că pe viitor asemenea lucruri trebuie evitate pentru a nu avea aseemenea aglomerație. „Nimeni nu s-a așteptat, nici eu personal, să fie atâta lume. Ne gândeam din potriva să fie mai puțină, iar numărul mai mare de secții de votare poate vor clarifica lucrurile”, a mai spus Chirtoacă.

Amintim, că ieri s-au desfășurat alegerile pentru Parlamentul României. Potrivit rezultatelor preliminare, cele mai bune rezultate în R Moldova le-ar fi obținut Eugen Tomac.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE