Şoferul microbuzului de pe ruta Şerpeni-Chişinău care a provocat un accident soldat cu opt morţi şi 14 răniţi a solicitat o pedeapsă mai blândă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Acesta a contestat sentinţa de 9 ani şi 6 luni închisoare aplicată în privinţa sa de Judecătoria Anenii Noi, pe care a considerat-o prea aspră.
Curtea de Apel Bender însă a respins ca nefondat apelul inculpatului.
Amintim că, prin aceiaşi sentinţă, şoferul microbuzului a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani.
Totodată, instanţa a admis acţiunile civile înaintate de părţile vătămate şi succesorii acestora, dispunînd încasarea prejudiciilor materiale şi morale în sumă totală de 774191 mii lei.
Bărbatul a fost învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a cauzat decesul a două sau mai multor persoane.
Potrivit actului de inculpare întocmit de procurori, la 1 noiembrie 2011, şoferul microbuzului de pe ruta Şerpeni-Chişinău, în apropiere de satul Bulboaca, Anenii Noi a ignorat semnalul roşu al semaforului şi alarma sonoră, şi a traversat linia de cale ferată, fiind lovit de un tren. În urma accidentului au decedat opt oameni, iar alte 14 persoane s-au ales cu vătămări corporale de diferită intensitate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE