Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a dezmințit că Vladimir Putin este bolnav și a susținut că acesta nu a prezentat niciun semn al vreunei afecțiuni.

Sănătatea președintelui Putin și viața sa privată sunt subiecte tabu în Rusia, aproape niciodată discutate în public, scrie digi24.ro.

Dar, ca răspuns la o întrebare a postului de televiziune francez TF1, Serghei Lavrov a declarat într-un comunicat: "Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecțiuni".

Șeful diplomației de la Moscova a subliniat că Vladimir Putin, care împlinește 70 de ani în octombrie, apare în public "zilnic".

"Îl puteți vedea pe micul ecran, puteți citi sau asculta discursurile lui. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve asta cu conștiința lor, în ciuda ocaziilor zilnice pe care le au de a verifica starea de fapt", a mai spus Serghei Lavrov.

Vladimir Putin, la putere de peste două decenii, a declanșat la 24 februarie o ofensivă în Ucraina care a ucis mii de persoane, a provocat cea mai gravă criză a refugiaților din Europa de la Al Doilea Război Mondial și a antrenat sancțiuni occidentale fără precedent împotriva Rusiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE