timpul.mdFostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, vine cu un îndemn către toți cetățenii. Acesta îndeamnă toți oamenii de bună credință să iasă la protestul de astăzi, 6 septembrie, din Piața Marii Adunări Naționale, comunică Politik.md.
Totuși, fostul demnitar, acum om de afaceri, susține că el nu va fi prezent la manifestație.
Mesajul meu este simplu: toți oamenii de bună credință să iasă solidar la mitingul de protest din Piața Marii Adunări Naționale! De ce? Ca să nu lăsăm să fim luați de proști, noi, milioane de concetățeni din țară și de peste hotare.
S-au panicat „cârmacii”? S-au speriat? De ce acum, de ce nu și înainte, când au furat miliardul, când au devalizat economia și bugetul, când au crescut prețurile și tarifele, sărăcind și mai mult populația țării?! De ce nu și atunci când ne-au băgat în datorii pe noi, dar și câteva generații viitoare?! De ce nu și atunci când au privatizat BEM și le-au concesionat dușmanilor țării Aeroportul Chișinău?! De ce nu și atunci când ne-au spulberat speranța europeană?! De ce nu și înainte de a începe să râvnească, nesătui, Poșta Moldovei, Calea Ferată, Moldtelecomul, Red-urile, centralele electrice, stadionul?!
Să-și pună pofta în cui! De-ajuns cât au luat, fiindu-le asigurat și drapelul și stema țării de „garantul” Constituției. Nouă nu ne trebuie un asemenea „garant”! Liderul națiunii trebuie ales de întreg poporul, nu în cluburile de noapte.
Ne luam țara înapoi, solidar, pașnic, și cu demnitate!
P.S. Fizic nu voi ajunge în PMAN, dar îmi asum consecințele morale ale acestui apel.
Să nu dea Domnul să fie planificată vreo provocare de mintea paranoică a impresarilor „interpreților autohtoni”. Asemenea lucruri nu au termen de prescripție.
Sunt convins: colaboratorii și conducerea organelor de forță își vor îndeplini cu cinste datoria față de popor, asigurând buna desfășurare a manifestației pașnice de protest”, a scris Ion Sturza pe pagina sa de facebook.
Amintim că astăzi Platforma Civică ”Demnitate și Adevăr” a anunțat un protest anti-guvernaental în Piața Marii Adunări Naționale. Acesta este preconizat pentru ora 12.00.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE