Un grup de membri ai Partidului Democrat-Liberal din România se află în Republica Moldova pentru a face campanie electorală în favoarea candidatului la funcţia de preşedinte al României, Traian Băsescu. Aceştia au prezentat într-o conferinţă de miercuri, 18 noiembrie, realizările, dar şi interesul pe care Băsescu l-a avut pentru românii din Republica Moldova.
Prim-vicepreşedintele Organizaţiei PD-L pentru românii din străinătate, Eugen Tomac, a declarat că Băsescu a avut întotdeauna un interes deosebit pentru românii din străinătate şi în special pentru cei din Republica Moldova. „Nu este alt lider care să înţeleagă şi să susţină atât de bine cauza Republicii Moldova în UE, de aceea ar fi păcat ca ceea ce s-a început în 2005 să nu aibă continuitate”, a declarat el.
La rândul lor, europarlamentarul PD-L Marian Jean Marinescu, precum şi senatorul Mihaela Popa au chemat alegătorii români să voteze continuitatea proiectelor susţinute de Băsescu pentru cetăţenii Republicii Moldova şi pentru aderarea acesteia la UE. În context, Marian Jean Marinescu a declarat că autorităţile actuale de la Bucureşti susţin includerea Republicii Moldova în pachetul balcanic în ce priveşte integrarea europeană.
Alegerile prezidenţiale din România vor avea loc duminică, 22 noiembrie, iar pentru aceasta, în Republica Moldova au fost deschise 13 secţii de votare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE