Realizarea unei coaliţii de către partidele necomuniste este salutată de parlamentarii germani.
Bundestagul german salută decizia liderilor partidelor PLDM, PL, PDM şi AMN din R. Moldova de a crea coaliţia de guvernare Alianţa pentru Integrare Europeană, se precizează într-un comunicat.
În comunicatul semnat de deputatul Manfred Grund, din partea CDU/CSU (Uniunea Creştin- Democrată/Uniunea Creştin-Socială), Michael Link (FDP - Partidul Liberal), Markus Meckel (SPD - Partidul Social Democrat) şi Rainder Steenblock (Alianţa '90/Partidul Verzilor) se menţioneă: “Acum este momentul de a conveni cât mai urgent asupra unui program de guvernământ şi a unei echipe de guvernare. Confruntată cu probleme serioase pe plan economic şi politic, în condiţiile unei situaţii bugetare dezastruoase, Republica Moldova are nevoie cât mai rapid de un guvern capabil de acţiune”.
Deputaţii din Parlamentul federal atrag atenţia asupra faptului că “în această situaţie este nevoie de un simţ profund al răspunderii din partea tuturor grupurilor politice din ţară”.
De asemenea, aleşii germani precizează că “fără susţinere din partea Uniunii Europene şi a instituţiilor financiare internaţionale nu va fi posibilă stabilizarea financiară, economică şi politică a ţării”, menţionând că guvernul federal german trebuie să susţină acest demers.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE