Ion Munteanu, Procuror general interimar, ar putea fi cercetat penal pentru îmbăgățire ilciită.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat pe procurorul PCCOCS Vitalie Chișca pentru examinarea aspectelor legate de averea deținută de Ion Munteanu, la solicitarea activistului Pavel Grigorciuc, transmite UNIMEDIA.

CSP l-a desemnat pe procurorul PCCOCS Vitalie Chișca pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea lui Pavel Grigorciuc, mai exact averea lui Munteanu. Activistul a cerut ca Procurorul General interimar, Ion Munteanu, să fie demis.

Grigorciuc a declarat că va sesiza și autoritățile din România pentru a verifica averea și proprietățile din țara vecină a lui Munteanu.

https://www.youtube.com/embed/qQ6G9SjS92w

Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor după ce i-a fost spart contul de Telegram și adresa de email, iar mai multe discuții au ajuns pe Moldova-leaks. În demers, Munteanu a menționat că din mesajele publicate s-a creat percepția că ultimul ar deține prin persoane interpuse proprietăți pe care nu le-a declarat și că ar gestiona din umbră anumite afaceri.

Astfel, CSP l-a desemnat pe Vitalie Chișca, procuror PCCOCS, să examineze circumstanțelor prezentate.

https://www.youtube.com/embed/DanbxINj7YI

Momentul în care Grigorciuc aruncă euro în Litvinenco: „De la cetățeanul Plahotniuc”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a primit „euro” de la cetățeanul Plahotniuc la ședința CSP. Banii au fost transmiși într-un mod agresiv, de către activistul Pavel Grigoriuc, supărat pe membrii CSP.

Litvinenco nu a comentat, doar s-a arătat vizibil deranjat.

https://www.youtube.com/embed/dmJDuA8Ni_E

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE