mai.mdOamenii legii au ridicat de la domiciliul unui bărbat din Orhei o bombă și alte muniţii. Potrivit experților, în caz de deflagrație, raza de distrugere a dispozitivului depistat este de peste 500 de metri, ceea ce în termeni civili ar însemna aproximativ jumătate de cartier din capitală. Bărbatul în vârstă de 67 de ani, locuiește în satul Jora de Jos, Orhei.
La domiciliul acestui au fost depistate o bombă de tip antipersonal, destinată pentru efectuarea tragerilor din aruncătorul de bombe de tip sovietic „БМ-37”, un aruncător de bombe de model 1977, 400 grame de substanţă explozivă brizantă, un pistol de model „Erma Werke Mod EP 552 S”, cu un încărcător şi trei cartuşe.
Poliţia a ridicat armele și munițiile de la domiciliul bărbatului ieri, 1 noiembrie. Acestea erau păstrate în condiții necorespunzătoare, cu pericol de explozie. În prezent, cele depistate sunt supuse expertizei balistice.
În prezent, bărbatul este cercetat penal. Potrivit legislației, pedeapsa pentru aceste două articole este în formă de amendă în mărime de până la 16 000 sau închisoare de până la 5 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE