Banca Comercială „Victoriabank” S.A., deținută de Banca Transilvania, a cumpărat integral acțiunile deținute de Banca Comercială Română în filiala „BCR Chișinău” S.A., notează Ziarul de Gardă, citat de Rador. Un acord în acest sens fusese semnat încă din martie 2023 de BCR și Banca Transilvania.

Tranzacția a avut loc prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei. Pentru cele 72 813 de acțiuni deținute, foștii proprietari au încasat puțin peste 224 de milioane de lei, scrie bizlaw.md.

Odată finalizată tranzacția, Victoriabank devine proprietara BCR Chișinău și va prelua portofoliul de clienți, proiecte și servicii, împreună cu echipa și sucursalele BCR Chișinău.

Potrivit sursei citate, tranzacția a avut loc după ce, la sfârșitul anului trecut, Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a eliberat avizul pentru înregistrarea pe piața reglementat a tranzacției speciale de vânzare-cumpărare a 72 813 acțiuni ordinare nominative de clasa I, emise de BCR Chișinău.

BCR Chișinău avea peste 13 000 de clienți activi, 110 angajați și patru unități, două în Chișinău și câte o sucursală la Cahul și Bălți.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE