Înregistrarea ar fi fost făcută la sfârșitul anului 2018, înainte de alegerile parlamentare. Discuția denotă că Partidul Democrat ar fi negociat cu Renato Usatîi pentru ca acesta să îi „atace” pe Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon, astfel încât democrații să obțină mai multe fotolii în noul Parlament. În schimbul acestor servicii, Usatîi ar fi urmat să obțină anumite beneficii.

Prin intermediul unui LIVE pe pagina sa de Facebook, Usatîi anunță că la ora 16.00 va face declarații de presă pentru a clarifica situația. Liderul Partidului Nostru precizează că aceste înregistrări audio au fost făcute de democrați, iar apoi au fost oferite socialiștilor: „Este clar că se încearcă să fiu discreditat”.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari a declarat că nu ne poate oferi o reacție în legătură cu această înregistrare, menționând că nu există probe concrete.

„Nu vreau să mă expun. Dacă va fi expertiză, va fi o altă poziție, dar să speculez din ce se scrie … Nu vreau nici să infirm, nici să confirm. Eu mă bazeze pe probe concrete și când se expun experții”, a declarat Gamurari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE