Mai mulți simpatizanți PSRM au ieșit la protest pentru a manifesta împotriva acțiunilor Procuraturii Generale privind percheziționarea și reținerea lui Igor Dodon.

Oamenii se adună la protestul organizat de PSRM în fața Parlamentului. Aceștia condamnă "acțiunile de intimidare" în raport cu fostul președinte al țării, Igor Dodon. Organizatorii protestului susțin că spre Capitală se îndreaptă "multă lume din toată țara".

Socialiștii resping acuzațiile aduse de procurori și spune că totul este un show regizat. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrâncea a menționat că PSRM va organzia proteste de amploare pentru a-și apăra orice coleg de partit suspus ”represiunilorpolitice”.

”Acuzațiile inventate la adresa fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu au nimic în comun cu democrația și reprezintă o nouă încercare de a suprima opoziția”, – a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, comentând perchezițiile efectuate de organele de drept la locul de trai și de muncă al lui Igor Dodon”, a menționat Bătrâncea.

Batrîncea a amintit că recent, Comisia de la Veneția a Consiliului Europei a recomandat conducerii Republicii Moldova să ofere forțelor de opoziție posibilitatea de a-și exprima liber opiniile, însă autoritățile au ignorat poziția partenerilor europeni, deși se proclamă drept o forță proeuropeană.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE