Miniștrii Afacerilor Interne ai R. Moldova și Regatului Spaniei, Adrian Efros și Fernando Grande-Marlaska, au semnat astăzi la Chișinău un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere.

„Acordul de conversiune a permiselor de conducere este foarte important pentru conducătorii auto ai ambelor state. Noi avem peste 18 000 de cetățeni ai R. Moldova care sunt permanent pe teritoriul Regatului Spaniei, care trăiesc, învață, contribuie. La insistența și în beneficiul acestor cetățeni, Guvernul R. Moldova a negociat, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, acest acord de conversiune a permiselor de conducere”, a declarat ministrul Adrian Efros.

De asemenea, ministrul de la Chișinău i-a mulțumit omologului său de la Madrid pentru donația generoasă de echipamente oferită Poliției Naționale.

Delegația Spaniei a adus la Chișinău tablete, monitoare, 240 de camere de corp, stații speciale etc.

Potrivit ministrului spaniol, Fernando Grande-Marlaska, echipamentele reprezintă „o nouă exigență” în combaterea criminalității și vor ajuta oamenii legii să devină mai eficienți.

Lilian Carabeț, șeful adjunct al Poliției Naționale, a adăugat că echipamentele donate de Regatul Spaniei vor juca un rol esențial la îmbunătățirea capacităților operaționale și de constatare a probelor, dar și în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, garantând corectitudinea acțiunilor oamenilor legii.

Astfel, Spania ar putea deveni al cincilea stat în care permisele de conducere din R. Moldova vor fi recunoscute, după Italia, Letonia, Israel și Turcia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE