Circa 50 de angajați ai CFM lucrează la înlăturarea consecințelor accidentului feroviar din sudul țării. Cele 6 vagoane încărcate cu cereale care au deraiat de pe cale au fost scoase și redirecționate la stația Basarabeasca. Pentru a nu risipi marfa, vagoanele accidentate, pline cu cereale, au fost descărcate într-un loc special. În acest scop, la fața locului este și o macara specială care ridică și direcționează vagoanele. Muncitorii deja au montat 50 de metri de cale ferată cu șine și traverse noi de beton.

Un tren care transporta cereale a deraiat în localitatea Joltai din UTA Găgăuzia În total, urmează să fie reabilitați 150 de metri de cale ferată. Angajații căii ferate lucrează în continuare ca în termeni cît mai restrînși tronsonul să fie funcțional și sigur.

Pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga, s-a produs un accident feroviar în urma căruia șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat de pe cale. Cauza preliminară a accidentului este temperatura extrem de înaltă care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul cu 61 de vagoane marfare se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina. Se depun toate eforturile ca în termeni cît mai restrînși să fie relansată circulația pe acest tronson. Pentru a elucida cauzele și circumstanțele exacte ale accidentului, la fața locului s-au deplasat reprezentanții IGSU, organele de drept și comisia specială CFM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE