Liderul Partidului Social Democrat (PSD) a spus ca, „în acest mod, oamenilor le vor fi prezentate programe reale de depăşire a situaţiei si nu promisiuni electorale". Întrebat care sunt intenţiile PSD, liderul fracţiunii a spus ca „vor fi create locuri noi de munca inclusiv pentru cetăţenii care se vor întoarce acasă de peste hotare, vor fi propuse proiecte investiţionale si vor fi folosite ajutoarele oferite de tarile care s-au antrenat sa susţină producătorii de linii tehnologice".

Preşedintele PSD s-a arătat indignata ca „majoritatea partidelor de dreapta se declara social-democrate si spun ca lupta pentru binele societăţii, dar acţiunile lor nu le îndreptăţesc spusele". Braghiş a menţionat ca un exemplu este faptul ca „fracţiunile partidelor de dreapta din Consiliul municipal Chişinău (CMC) nu au susţinut iniţiativa PSD de a acorda compensaţii la termificare in mod automat categoriilor vulnerabile".

Solicitat sa comenteze iniţiativa fracţiunii liberal-democrate din CMC de a-l demite pe preşedintele consiliului, Eduard Musuc, care este şi secretarul general al PSD, Braghiş a spus ca „nu este altceva decât un scop politic si o tentativa de a atrage atenţia asupra Partidului Liberal Democrat".

„Alegerile din 2009 vor fi foarte grele si dure pentru unele partide politice", a declarat Braghis, referindu-se la faptul ca în ultimul timp membri a tot mai multe formaţiuni se plâng ca sunt intimidaţi de organele de forţa. Acesta a spus ca nici membrii PSD nu sunt lăsaţi în pace. In dimineaţa zilei de miercuri, 28 ianuarie, câţiva membri ai PSD din Donduseni au fost chemaţi la politie, unde li s-a incriminat ca „au încălcat legi care nici măcar nu exista".

Dumitru Braghis a chemat partidele politice care au semnat Codul de Conduita elaborat de Comisia electorala Centrala, sa se întrunească săptămânal pentru a discuta in ce măsura prevederile acestuia sunt respectate. El a spus ca astfel vor fi dezminţite si zvonurile din societate, recum ca „partidele politice se cearta tot mai des si nu rezolva problemele societăţii".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE