www.gov.mdGuvernul va îngheţa datoriile agricultorilor. Despre aceasta a anunţat premierul Vlad Filat la adunarea generală a Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Moldova de sâmbătă, 27 februarie. Potrivit lui Filat, datoriile sectorului agricol faţă de bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat vor fi îngheţate pentru a da posibilitate agricultorilor să înceapă lucrările de primăvară. 
Preşedintele FNFM, Vasile Mîrzenco a solicitat efectuarea unei reeşalonări a datoriilor acumulate de către agricultori faţă de băncile comerciale şi diminuarea dobânzilor la creditele contractate de către fermieri. Acesta a propus acordarea de subvenţii la achiziţionare mijloacelor de producţie şi sprijin financiar în implementarea proiectelor investiţionale.
Totodată, preşedintele FNFM a criticat politica de consolidare a pământurilor, promovată de guvernarea precedentă, specificînd că aceasta a fost făcută nu în interesele agricultorilor, ci a marilor magnaţi.
La rândul său, premierul, a precizat că, atât Guvernul, cât şi ministerul de resort, sunt la curent cu dificultăţile cu care se confruntă agricultorii moldoveni şi a dat asigurări că iniţiativele Executivului în acest sens vor contribui esenţial la ameliorarea situaţiei în domeniul agricol.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE