Proiectul Acordului de constituire a noii majorități parlamentare a fost parafat în seara zilei de ieri, anunță Politik.md. Anunțul a fost făcut public de către liderii celor trei partide de negocieri: Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu.
Potrivit liderului PLDM, s-a convenit asupra tuturor punctelor discutate pe întreg parcursul de negocieri. „Este un Acord politic bun, echilibrat, care urmează să asigure o majoritate stabilă parlamentară pentru R. Moldova și care urmează să învestească în timpul cel mai apropiat Guvernul. Acesta urmează să facă regulă în țară și să rezolve problememle cu care se confruntă oamenii”, a precizat Vlad Filat.
Colegul său de Alianță, liberalul Mihai Ghimpu, a apreciat acest fapt că a fost fomată o nouă AIE III. „Alianța pentru Integrare Europeană 3, ceea ce înseamnă și un semnal bun și pentru cetățenii RM, și pentru parteneri, și pentru noi. Trebuie să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am asumat împreună în 2009”, a declarat Mihai Ghimpu.
Și liderul democraților, Marian Lupu, a constatat crearea majorității parlamentare și a unei noi Alianțe politice, care să asigure această majoritate. „Finalizarea acestor negocieri s-a încheiat cu parafarea proiectului Acordului politic. Ceea ce ne așteaptă în continuare, în ziua de mâine ne întâlnim din nou, pentru a stabili Cabinetul de Miniștri, care va fi coordonat colegial și vom purta discuții ca într-un termen foarte scurt să venim cu aprobarea premierului, Cabinetului de Miniștri și programul de activitate”, a spus Marian Lupu. 
Cei trei lideri au precizat că urmează semnarea propriu-zisă a Acordului, atât de către liderii formațiunii, cât și de către toți deputații, care fac parte din majoritatea parlamentară. De asemenea, s-au dat asigurări că toți termenii vor fi respectați în privința învestirii noului Guvern.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE