Absolvenţii liceelor vor putea depune contestaţiile în format electronic prin intermediul programului „ BAC”, a precizat în cadrul unei conferinţe, marți, 23 iunie, Ministrul Educaţiei şi Tineretului, Larisa Şavga.
Potrivit sursei citate, rezultatele examenelor de Bac vor fi prezentate conform graficului la 29 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse pe parcursul a 48 ore până la 1 iulie. ”Absolvenţii vor scrie cererile pentru contestaţii în cadrul centrelor de BAC, după care informaţia va fi introdusă într-un program special de secretarul comisiei de monitorizate a examenelor”, a spus ministrul.
De asemenea, ministrul a ţinut să menţioneze că, în premieră, în acest an, liceenii vor primi în borderourile generale şi notele pe fiecare item din lucrare. Borderourile vor conţine şi baremul în baza căruia lucrările au fost verificate.
Tot pentru prima dată, în acest an, testele pentru examene au fost transmise centrelor de BAC în format electronic dar nu în plicuri securizate cum se practica anterior. Pentru prima dată lucrările elevilor nu au fost semnate, pe ele fiind lipit doar un cod de bare care poate fi citit doar cu ajutorul unui scaner dotat cu un program special.
În anul curent bacalaureatul a fost susţinut de 30.594 absolvenţi, dintre care 13.300 cu profil umanist, iar 16.412 cu profilul real.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE