Ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei l-au reţinut în flagrant pe Alexandru Crîşmari, fiind bănuit de trafic de influenţă, în momentul în care încasa banii de la clientul său.
Potrivit urmăririi penale individul a extorcat 5000 de euro de la o familie din Nisporeni pentru a le perfecta actele necesare pentru redobândirea cetăţeniei române. Reținutul susţinea că are influenţă asupra unor responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Arhivei Naţionale şi Consulatului României din Republica Moldova şi că-i poate determina să soluţioneze favorabil problema.
Alexandru Crîşmari i-a promis că va convinge factorii de decizie din autorităţile vizate să urgenteze pînă la 6 luni termenul de eliberare a paşapoartelor şi buletinelor de identitate româneşti.
La percheziţia corporală, ofiţerii Centrului au ridicat bancnotele marcate „mită CCCEC”.
Pentru săvârşirea acestei infracţiuni legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate pe un termen de până la 6 ani sau o amendă în mărime de la 20.000 până la 60.000 lei.
Conform informaţiilor preliminare, Crîşmari a promis mai multor persoane servicii similare. Deja patru victime au sesizat Centrul cu privire la acţiunile ilegale ale lui Crîşmari în privinţa lor. Unii declară că au achitat mii de euro pentru acte de identitate româneşti.
CCCEC solicită tuturor cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma lui Alexandru Crîşmari să apeleze la numerele de telefon 257-257 sau 257-202.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE