Chinezul He Pingping de 75 de centimetri înălţime şi doar 21 de ani s-a stins din viaţă într-un spital din Roma, potrivit reprezentanţilor Cărţii Recordurilor, citaţi de AFP.
Necazurile chinezului au început acum două săptămâni. He Pingping participa la o emisiune de televiziune, în capitala Italiei, când i s-a făcut rău. A ajuns la spital cu dureri în piept. Sâmbătă, 13 martie, bărbatul a murit în urma unei crize cardiace.
Trupul neînsufleţit va fi repatriat în China, unde va fi înhumat.
Chinezul suferea de o boală a oaselor care i-a stopat creşterea. Aşa că nu măsura decât 74,61 de centimetri.
"Pentru un om atât de mic, a avut un impact uriaş asupra lumii. Era un exemplu pentru cei diferiţi", a declarat Craig Glenday, redactorul şef Guinness World Records.
He Pingping deţinea titlul de cel mai scund om din lume din 2008. De atunci a călătorit în toată lumea ca să promoveze recordurile. Acum doi ani a fost la Londra, unde s-a fotografiat cu Svetlana Pankratova, femeia cu cele mai lungi picioare.
Iar recent a fost la Istanbul. Aici l-a întâlnit pe cel mai înalt om din lume Sultan Kosen, ce are o înălţime de 2,46 metri.
He era plin de viaţă. "Vreau să duc o viaţă normală să mă căsătoresc şi să am copii", declara chinezul pentru tabloidul britanic The Sun.
Cel mai probabil, succesorul chinezului va fi Khagendra Thapa Magar, din Nepal, care măsoară numai 51 de centimetri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE